donderdag 28 juli 2011

Jesus liebt mich - David Safier

Van dezelfde auteur  van de Duitse tv-serie Berlin, Berlin en de roman Kommer&Karma (zie eerdere blog).  Nog niet in het Nederlands vertaald. Aangezien Safiers debuut naar meer smaakte en Jesus liebt mich in Duitsland eveneens een bestseller is, pikte ik het boek tijdens mijn vakantie in Zwitserland mooi mee.  En jawel, wederom perfecte (vakantie)lectuur!

Marie -35plusser, wel/niet toe aan kinderen- laat haar verloofde aan het altaar staan omdat ze inziet niet genóeg van hem te houden. Ze trekt bij haar vader met zijn nieuwe vriendin (zo’n 10 jaar jonger dan zijzelf!) in en ontmoet daar een timmerman, Joshua. Die Jezus beweert te zijn. En ook echt blijkt te zijn. Hoe bedoel je verliefd worden op de verkeerde? Terwijl Marie zich meer verdiept in de bijbel, raakt de wereld om haar heen steeds meer uit het lood geslagen. Een zus die (opnieuw) ernstig ziek lijkt te worden, een vader die zich gedraagt als een dekhengst, een moeder die in de netten wordt gelokt van een tamelijk on-aimabele ex-aartsengel… en dan is ook Satan nog eens terugegekeerd op aarde. Het Jongste Gericht wordt voorbereid oftewel Armageddon lijkt onvermijdelijk. En het bevalt God helemaal niet hoe Marie Jezus afleidt  van zijn taak! 

Hoe kom je er op, was de gedachte die meermaals door mijn hoofd schoot tijdens het lezen.  Zo absurd, en toch ga je er in mee, zo meeslepend is het verhaal beslist. Hoewel ik het onderwerp bést wel gewaagd vond, is het een sympathiek verhaal dat niet zozeer mensen voor het hoofd wil stoten of proberen te bekeren, maar een boodschap(je) doorgeeft dat voor de algehele al dan niet gelovige gemeenschap opgaat. Niet te zwaar aan tillen natuurlijk; gewoon ‘open’ beginnen te lezen en je mee laten drijven… Trouwens verlucht met leuke stripjes. Gegrinnek gegarandeerd.

ØØØOO






















Auteur(s): David Safier
Duitstalige literaire roman, novelle
ISBN:  9783499248115
Paperback, € 8.99, 300 pagina's, 2008
Uitgever: Rowohlt Verlag GmbH
(Te bestellen via de reguliere boekhandel)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten